IWD: beschrijving, kenmerken en werkingsprincipe

IWD: beschrijving, kenmerken en werkingsprincipe

IWD (Individual-Wheel Drive) is een systeem met afzonderlijke vierwielaandrijving dat in elektrische wagens wordt geïnstalleerd. Met dit systeem wordt ieder wiel door een eigen elektromotor aangedreven. Deze technologie verbetert de wegligging en de stabiliteit van de auto in uiteenlopende wegcondities.

Werkingsprincipe

Alle signalen worden via een Bluetooth-module naar een micro-besturingseenheid gezonden. De regelaar schakelt vervolgens 4 gelijkstroom permanente magneetmotoren in. Elke motor kan tot 1200 omwentelingen per minuut maken en het wiel waarop hij is gemonteerd aandrijven. Het geleverde vermogen aan elke motor wordt aangepast met behulp van een speciale converter.

De IWD is voorzien van een aparte stappenmotor voor de besturing. Deze ontvangt de signalen direct via zijn eigen micro-besturingseenheid.

Voor- en nadelen van auto’s die zijn uitgerust met IWD

Voordelen Nadelen 
Mocht er een wielnaafmotor defect raken, dan zal de rest blijven functioneren. Het totale vermogen volstaat om de wagen naar de dichtstbijzijnde garage of tankstation te rijden.De accu’s moeten, al naargelang de uitvoering, na iedere 80-160 kilometer opnieuw worden geladen.
De wielnaafmotoren zijn gemakkelijk vervangbaar.Het kost veel tijd om de accu te laden.
Het geringe gewicht door het ontbreken van zware assen.Hoge aanschafkosten.
[Totaal: 0   Average: 0/5]