Reparatie van de auto-elektronica

Reparatie van de auto-elektronica

De auto elektronica reparatie bestaat uit een aantal stappen waarmee wordt beoogd dat alle elektrische apparatuur in het voertuig probleemloos functioneert. De goede werking is essentieel om veilig en comfortabel te kunnen rijden.

Een aantal garagebedrijven die auto elektronica reparatieservice aanbieden, verzorgen ook de aanpassing van de uitrusting van voertuigen.

Tot de meest voorkomende autoservices in dit verband behoort de revisie van accu’s. Hiermee wordt de originele accuwerking hersteld en wordt de gebruiksduur van de accu verlengd. De werkzaamheden omvatten de reiniging van de polen en de ontzwaveling van de accuplaten, doorgaans met behulp van speciale apparatuur.

Talrijke garagebedrijven voeren reparaties uit aan de dynamo. Hieronder valt de vervanging van de borstels, lagers, sleepringen, gelijkrichter, diodebrug, windingen van de rotor en stator, en meer. In bepaalde gevallen vindt zandstraling van de onderdelen van de dynamo plaats.

De startmotor wordt voorzien van nieuwe koolborstels, solenoïde, lagers en eenrichtingskoppeling; tevens vindt vervanging van het vliegwiel ringwiel plaats. 

Auto elektronica reparatie impliceert tevens onderhoudswerkzaamheden aan het ontstekingssysteem, wat de installatie van nieuwe bougies, bobines, hoogspanningskabels, ontstekingsmodule, ontstekingsverdeler en  met zich meebrengt. 

Er moet vooral op worden gelet dat de elektrische bedrading goed werkt. Bij slechte bedrading kan het noodzakelijk zijn de contacten schoon te maken, kapotte kabels en stekkers te vernieuwen en de schroefverbindingen aan te halen.

 Voor een upgrade moet gewoonlijk de volgende apparatuur worden geïnstalleerd: 
  • i Alarmsysteem. Dit beveiligt de auto tegen ongeautoriseerde toegang en diefstal.
  • i Xenon koplampen. Hiermee wordt een fellere en doeltreffendere verlichting verkregen. Voor de montage moeten de bestaande koplampen worden vervangen, de voorschakelapparaten worden gemonteerd en de koplampen in het elektrische boordsysteem van de auto worden geïntegreerd.
  • i Mistlampen. Deze worden in de af fabriek aangebrachte uitsparingen in de bumper aangebracht ter vervanging van de afdekplaten. Wanneer de producent van de auto deze niet in de constructie heeft geïntegreerd, dienen er uitsparingen te worden gemaakt.
  • i Geluidssysteem voor de auto. Het betreft hier de inbouw van de luidsprekers en versterkers, en het trekken van de bedrading. Voor een optimale geluidsweergave moeten voor elke component van het geluidssysteem berekeningen worden gemaakt voor de correcte positie.
AUTODOC CLUB
Uw account is uw persoonlijke assistent

Het houdt uw auto-uitgaven bij, voert een autologboek en vervangingsschema en slaat uw aantekeningen en documenten op