Reparatie van de carrosserie

Reparatie van de carrosserie

Het doel van carrosserieherstel is het herstel van de dimensies van de auto, de vormgeving en de sterkte van de carrosserie, en ervoor te zorgen dat de auto er weer mooi uitziet. Het vergt de nodige vaardigheden en kennis van de werker en er wordt vaak speciale uitrusting voor gebruikt.

 Carrosserieherstel kan, al naar gelang het soort schade en de ernst ervan, de onderstaande autoservices inhouden: 
  • i Herstel van lakwerk. Dit is nodig als er sinaasappelhuid, blaren, diepe krassen, schilfers en dergelijke aanwezig zijn. Hiervoor moet het beschadigde gedeelte worden geschuurd, geplamuurd, in de grondverf gezet en gelakt. Met behulp van een spectrofotometer wordt de juiste kleur gekozen.
  • i Repareren van deuken zonder lakken. Dit is een doeltreffende methode voor lichte vervormingen zonder dat er sprake is van plooien. Dit gebeurt door middel van trekken of duwen.
  • i Uitvlakken. Dit gebeurt bij aanzienlijke beschadigingen met scherpe randen. Het werk wordt verricht met speciale hamers en vereist verder lakwerk.
  • i Roestwerende behandeling. Hiertoe behoort het toepassen van een beschermingsmiddel op de onderkant van de auto en op de holle ruimten.
  • i Laswerk. Geadviseerd in geval van door corrosie, barsten en scheuren van metaaldelen, wanneer het ondoenlijk is deze te vervangen.
  • i Thermisch afdichten van de voor- en achterbumpers. Hierdoor kan de integriteit van de componenten worden hersteld en kunnen de bevestigingen worden gerepareerd.
  • i Herstellen van de dimensies van de constructie. Dit gebeurt met een speciale machine om het frame recht te trekken.
  • i Nieuwe onderdelen monteren. Dit gebeurt als de beschadigde onderdelen niet hersteld kunnen worden of niet zinvol zijn.

Carrosserieherstel houdt ook schurend polijsten in. Het maakt het mogelijk kleine krasjes en schuurplekken te elimineren en de aanvankelijke glans van het lakwerk te herstellen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van pasta’s met diverse korrelgroottes in combinatie met een polijstmachine. Tijdens de werkzaamheden is het van belang de juiste snelheid van de polijstmachine in te stellen en de vereiste kracht aan te wenden zodat de laklaag niet dunner wordt.

Carrosserieherstel omvat gewoonlijk verschillende werkzaamheden. Zo wordt na het laswerk het oppervlak gepolijst, behandeld met roestwerende middelen en gelakt. Na verwijdering van deuken moet er vaak plamuur worden aangebracht om de carrosserievlakken vlak te maken.

Neem zo spoedig mogelijk contact op met de vakman van een garage als er beschadigingen aan het lakwerk van het voertuig zijn. Zelfs kleine beschadigingen kunnen resulteren in diepe roestvorming en aantasting van de stevigheid van uw auto.

AUTODOC CLUB
Uw account is uw persoonlijke assistent

Het houdt uw auto-uitgaven bij, voert een autologboek en vervangingsschema en slaat uw aantekeningen en documenten op