Hoe berg ik zomer- en winterbanden het beste op?

Hoe berg ik zomer- en winterbanden het beste op?

Tip 1. Een geschikte plek

De banden dienen op een droge, schone en degelijk geventileerde plek opgeborgen te worden. De temperatuur dient tussen de 10 °C en de 25 °C te liggen. Let erop dat de banden niet blootgesteld worden aan zonlicht: ultraviolette straling vernielt rubber. De luchtvochtigheid ligt idealiter tussen de 50 en 60%. Mocht deze waarde hoger liggen, is het raadzaam om de ruimte regelmatig door te luchten.

Tip 2. Markeringen op de banden om ze later weer correct te kunnen monteren

Breng na het demonteren markeringen aan op de banden om te onthouden wat de draairichting en locatie van de banden op het voertuig was. Zodoende is het makkelijker om ze weer opnieuw te monteren.

Tip 3. De banden schoonmaken voor het wegstouwen

Verwijder steentjes uit het loopvlak van de banden, spoel en droog ze af en behandel ze met een speciaal middel om het rubber zodoende tegen uitdroging te beschermen. Volg de instructies voor de gebruikte autoverzorgingsproducten nauwgezet op. Gebruik geen ongeschikte middelen – dit leidt tot vroegtijdige slijtage van de banden.

Tip 4. De banden in de juiste stand wegzetten

Als u de banden opbergt zonder ze van de velgen af te halen, is het beter om ze liggend weg te leggen. U kunt de banden dan boven op elkaar stapelen. U kunt ook elke band afzonderlijk ophangen om plaats te besparen. Als u de banden zonder velgen opbergt, is het onverstandig om ze liggend of hangend weg te stouwen, aangezien dit tot een verslechtering van de grip en snellere slijtage van het loopvlak kan leiden. Sla de banden in rechtopstaande positie op. Het is beter om ter ondersteuning een halfronde, holle ondergrond te kiezen om te voorkomen dat de onderdelen vervormd raken. Draai de banden op zijn minst elke maand een stukje.

Tip 5. Speciale bandenhoezen

Dergelijke hoezen beschermen de banden tegen vuil, vocht en beschadiging. Het is raadzaam om uitsluitend hoezen die speciaal voor dit doeleinde ontworpen zijn te gebruiken, want in normale plastic zakken of vuilniszakken kan er zich gecondenseerd vocht ophopen en de banden beschadigen. Bandenhoezen kopen.

Tip 6. Bescherming van de banden tegen vorst

Als u uw banden ‘s winters niet in een verwarmde ruimte kunt opslaan ,is het verstandig om ze met een speciaal beschermende middel te behandelen. Dit voorkomt barstvorming ten gevolge van te lage temperaturen.

Tip 7. Professionele bandenopslag

Als u zelf niet over een geschikte plek beschikt om uw banden op te bergen, kunt u ook voor een opslagdienst kiezen. Lees het contract zorgvuldig door voordat u hiertoe besluit: hierin dienen de temperatuur, luchtvochtigheid en overige opslagomstandigheden vastgelegd te zijn.

[Totaal: 0   Average: 0/5]