10 essentiële hulpmiddelen voor autoreparaties

10 essentiële hulpmiddelen voor autoreparaties

 Hebben jullie dat in de garage? 

  1. Momentsleutel. Dit gereedschap brengt een exact bepaald koppel over op bevestigingsmiddelen met schroefdraad. Het heeft ten doel het risico op beschadiging van de schroefdraad ten gevolge van bovenmatige kracht omlaag te brengen.

  2. Ratelsleutel. Dit gereedschap is zo ontworpen dat het niet van bevestigingsmiddelen afgehaald hoeft te worden bij het losschroeven en aandraaien ervan. Hierdoor is het mogelijk om in krappe ruimtes met boutverbindingen te werken.

  3. Ringsteeksleutel. Dit gereedschap heeft aan het ene uiteinde een open U-vorm en aan de andere een dichte kop. Hierdoor wordt een stevige greep op bevestigingsmiddelen geleverd. Dit werktuig wordt gekenmerkt door een eenvoudig ontwerp en lage aanschafkosten.

  4. Wringijzer. Dit eenvoudige gereedschap komt goed van pas bij strak aangedraaide verbindingen.

  5. Doppen. Deze hulpmiddelen kunnen op wringijzers, ratelsleutels, schroefboormachines en dergelijk gereedschap aangebracht worden. Hiermee kan elk soort schroefdraadverbinding in een handomdraai vast- en losgeschroefd worden.

  6. Sleufkopschroevendraaier (platte). Dit gereedschap is onmisbaar bij het vast- en losschroeven van schroefdraadverbindingen. In het bijzonder als er geen elektrische of pneumatische apparatuur beschikbaar is. Ze zijn goedkoop in de aanschaf en vergen maar weinig opslagruimte.

  7. Kruiskopschroevendraaier. Dit gereedschap heeft dezelfde voordelen als het voorgenoemde exemplaar.

  8. Rubberhamer. Dit handgereedschap wordt gebruikt bij het uitdeuken, monteren en demonteren van kwetsbare onderdelen. Tevens wordt het gebruikt bij werkzaamheden met een reguliere of houtbeitel en ander gereedschap waarvan het handvat beschadigd kan raken.

  9. Bandenlichter. Dit dient om metalen onderdelen en beschadigde stukken te verwijderen. Dit werktuig bestaat in verschillende groottes.

  10. Staalborstel. Staalborstels dienen voor het poetsen van metalen oppervlakken. Hiermee kunt u ze in een handomdraai van oud lak, roest en vuil ontdoen.