Het beste merk ruitenwissers

Het beste merk ruitenwissers

Hoe belangrijk ruitenwissers zijn, merk je pas wanneer ze om welke reden dan ook niet behoorlijk functioneren. Dan kom je er ook meteen achter hoe veiligheidsrevelant ruitenwissers eigenlijk wel zijn. Goed werkende ruitenwissers zijn essentieel voor een goed zicht onder alle weersomstandigheden. Wanneer ze strepen gaan achterlaten, piepgeluiden maken of haperen bij de beweging, wordt het tijd om vervanging van de ruitenwissers ter hand te nemen. Je wilt een geïnformeerde keuze maken. Er zijn drie belangrijke types ruitenwisserbladen te onderscheiden: conventioneel, flatblade of hybride. Welke keuze ga je maken? Een ruitenwisser die speciaal is toegesneden op het merk van je wagen? Wil je misschien een universeel model kiezen? Bij het ruitenwissers vergelijken is het altijd belangrijk dat je voor merkartikelen kiest. Merkproducenten stellen niet alleen eisen aan hun producten. Ook voor de toegepaste materialen kiezen zij voor betrouwbare toeleveranciers. De volgende merken kwamen bij tests als beste ruitenwissers 2021 uit de bus.

Wat zijn de beste ruitenwissers? Top 7 beste merken

1. BOSCH

Ruitenwissers: BOSCH

Als marktleider voor OEM-ruitenwissers en de reserveonderdelenhandel in het algemeen is BOSCH aan zijn gerenommeerde merknaam verplicht. Het merk biedt een optimum aan veiligheid met geavanceerde software-functies voor de detectie van potentiële overbelasting door sneeuw en ijs, lager gewicht dankzij de innovatieve mechatronics, die aan de constructie van ruitenwissers te pas komen.

2. VALEO

Beste ruitenwissers - Valeo

Europawijd is een op de drie auto‘s uitgerust met een wissermotor van Valeo. Wereldwijd is het merk toonaangevend als leverancier van ruitenwissers voor de assemblagelijnen van tal van grote automerken. De vijf door Valeo aangeboden merken ruitenwissers bieden een compleet scala aan beste ruitenwisserbladen in alle prijsklassen.

3. CHAMPION

Ruitenwissers auto - Champion

Het merk CHAMPION heeft drie belangrijke productlijnen van ruitenwissers: Aerovantage, EasyVision en Rainy Day. Deze productlijnen hebben hun duurzaamheid gemeen, alsmede hun universele connectorsystemen die installatie op de meest gangbare wissersystemen vereenvoudigen. Voor een optimale wisserprestatie tegen betaalbare prijzen gaat u op het gebied van prijs/kwaliteitsverhouding allesbehalve een compromis aan met dit merk.

4. HELLA

Beste ruitenwissers 2020: Hella

Technische uitmuntendheid is waar het merk HELLA mee werft. De flatblade wisserbladen passen zowel op nieuwe auto‘s als op oudere modellen. Een adapter voor montage op de wisserarm wordt meegeleverd in de verpakking. De coating van grafiet op het wisserblad van de HELLA ruitenwissers vermindert de frictie bij contact tussen blad en ruit en garandeert een soepele en geruisloze werking.

5. STARK

Goede ruitenwissers: Stark

Een groot voordeel van het merk STARK is de comfortabel uitgeruste catalogus: met spoiler, zonder spoiler, flat, hybride of conventioneel, alle soorten en maten staan ter keuze. Verdere voordelen van dit kwaliteitsmerk zijn het innovatieve ontwerp voor minimale windweerstand, speciaal veermechanisme voor optimale pasvorm op de ruit, dat tevens ongelijke slijtage voorkomt. Het rubberen element is gecoat, laat niet los en is tegen temperatuurveranderingen bestand.

6. RIDEX

Beste merk ruitenwissers - Ridex

Het bedrijf RIDEX werft als leverancier van auto-onderdelen met de slogan Parts you can trust. In zijn productcatalogus biedt het bedrijf tevens een grote selectie aan ruitenwisserbladen en – stangen aan in verschillende uitvoeringen en maten. Ridex bewijst dat merkkwaliteit niet duur hoeft te zijn. Neem voor de goedkoopste ruitenwissers van betrouwbare kwaliteit eens een kijkje in het uitgebreide aanbod aan ruitenreinigingsonderdelen van deze bekende leverancier & producent van reserveonderdelen.

7. DENSO

Beste ruitenwisserbladen: Denso

Ruitenwissers van DENSO worden door veel toonaangevende autofabrikanten gekozen omwille van hun unieke constructiekenmerken, het kwalitatief hoogwaardige materiaal en OEM-kwaliteitsproductie. Ook voor ruitenwissers achter biedt Denso een uitstekende keus aan verschillende mogelijkheden. Zowel zijn gestroomlijnde hybride wisserbladen als de stijlvolle flatblades worden aangeboden met een handige retrofit-optie. Zo komt kwalitatieve elegantie binnen ieders bereik.