AUTODOC FORUM / Autodiscussies per merk. / FORD / Defecte versnellingsbak

Terug naar onderwerpen

Defecte versnellingsbak
FORD Transit Connect V408 Van

  • FORD Transit Connect V408 Van 1.5 EcoBlue
    @user_758132 Jan 11, 2022
    Lid
    Defecte automaat. 
    Sinds 3 jaar ben ik eigenaar van een transit Connect L2 8 traps automaat. 
    Fijne auto om in te rijden maar wat een drama als het gaat om de software. Radio,  gps,  lekstroom stuk en nu is de automaat aan de beurt. De motor is, vooral als deze koud is, voortdurend naar de juiste toeren aan het zoeken. Alsof de koppeling slipt gaat de toerenteller constant met tikjes omhoog en omlaag. Bij de Ford dealer in de regio gaven ze aan dat er een nieuwe ( door ford zelf )gereviseerde automatische versnellingsbak in moet worden gezet. Kosten 5200 euro. En ondanks dat ik de melding 7 weken na de twee jaar garantie  heb gedaan is er geen coulance regeling. Nu vraag ik mij af. Zijn er meer mensen met het zelfde probleem? En is het niet mogelijk om de automaat te repareren? ( hij schakelt verder prima ) 
    Groetjes 
    Antwoorden

    Aangemaakt op

    11.01.22

    Recentste antwoord

    12.01.22

    Antwoorden

    1

    Weergaven

    1084

  • @albinusgenaamdw Jan 12, 2022
    Lid
    Het probleem kan misschien niet zo ernstig zijn als de dealer het noemt. Je kancontact opnemen met een gespecialiseerde versnellingsbakreparatieservice. Ze moeten het knooppunt diagnose uitvoeren. En het kan mogelijk zijn om het probleem op te lossen door een onderdeel te vervangen. Het is mogelijk dat de ECU van de automatische transmissie gedeeltelijk defect is.
    Antwoorden

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen antwoorden

Installeer de AUTODOC CLUB-app

Uw persoonlijke uitgavenboekhouder, onderhoudstips, reminders over aanstaande afspraken en service-intervallen, instructies voor eigenhandige reparaties – allemaal op uw telefoon.

Autodoc CLUB app qr-code
Scannen

Om de app te downloaden:

Autodoc CLUB App icon