AUTODOC FORUM / Autodiscussies per merk. / FORD / Buitentemperatuur aanwijzing Cmax (2016) functioneert niet goed, en park assist regelmatig in storing

Terug naar onderwerpen

Buitentemperatuur aanwijzing Cmax (2016) functioneert niet goed, en park assist regelmatig in storing
FORD C-Max II (DXA/CB7, DXA/CEU)

  • @user_493217 Aug 03, 2021
    Lid
    Wie kan mij helpen. De buitentemperatuur aanwijzing van onze Cmax loopt na het starten en wegrijden vrij snel op tot 51 graden.  Sensor kan vlgns de dealer niet apart worden vervangen maar moet compleet met buitenspiegel worden vervangen.   Is hier een andere oplossing voor ? kan het een stekker probleem zijn ?
    Daarnaast gaat het Park-assist systeem regelmatig in storing. Als de de auto vervolgens wordt geparkeerd is de storing daarna (na enige tijd) weer verdwenen.   proces herhaalt zich zeer onregelmatig…. wat kan het probleem zijn ? 
    Antwoorden

    Aangemaakt op

    03.08.21

    Recentste antwoord

    10.08.21

    Antwoorden

    3

    Weergaven

    932

  • VW 1500,1600 (31) 1.5
    @Anne Smits Aug 04, 2021
    AUTODOC-expert
    Het is heelas moeilijk om de oorzaak van het probleem te bepalen zonder diagnose, maar hoogstwaarschijnlijk zit het probleem in de contacten, probeer de spiegel te verwijderen en alle contacten op de chip schoon te maken, evenals op de temperatuursensor zelf, misschien is er water geraakt daar en ze zijn geoxideerd.
    Het geldt ook voor de parkeersensoren, aangezien ze zich aan de achterkant van de bumper bevinden, kan er water komen, en dat leidt tot kortsluiting. Probeer alle batterijen schoon te maken.
    Antwoorden
    • @user_493217 @Anne Smits Aug 05, 2021
      Lid
      Thx anne, ik ga het proberen.  Is er een handleiding hoe de rechter zijspiegel is te demonteren? is er speciaal gereedschap nodig ? 
      Groet, jaap smit
      Antwoorden
    • VW 1500,1600 (31) 1.5
      @Anne Smits @user_493217 Aug 10, 2021
      AUTODOC-expert
      Bedankt voor uw reactie! Helaas hebben we geen gedetailleerde informatie met betrekking tot verwijderen en demontage van deze spiegel. 
      We raden u ook aan om contact met een garage/autoservice op te nemen voor consultaite.
      Antwoorden

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen antwoorden

Installeer de AUTODOC CLUB-app

Uw persoonlijke uitgavenboekhouder, onderhoudstips, reminders over aanstaande afspraken en service-intervallen, instructies voor eigenhandige reparaties – allemaal op uw telefoon.

Autodoc CLUB app qr-code
Scannen

Om de app te downloaden:

Autodoc CLUB App icon