Terug naar onderwerpen

Benzine wordt warm
PORSCHE Carrera GT (980)

  • @grinwisplaatstu Sep 22, 2020
    Lid

    De auto is 997 Carrera C, 3.8 atmo. de hitte is meer dan 30 graden, tijdens het rijden van punt A naar punt B is alles in orde, als je terugkeert – de geur van benzine is duidelijk aan de passagierszijde, waar de benzinetank is. De auto heeft een tijdje in de zon in de hitte gestaan. Bij aankomst, in de ondergrondse garage, besloten we de kap van de benzinetank open te doen – een duidelijk gesis, mogelijk opgewarmd. De stank in de garage is natuurlijk een hel. Ik denk dat de tank heet is geworden van de radiatoren aan de voorkant waardoor hij is verdampt. Ik geloof niet dat dit normaal is, als er niets te ademen is behalve benzine, en in de hitte kan er niet mee worden gereden. Wie heeft iets soortgelijkes gehad? Wat te doen, waar te zoeken? Dit gebeurde voor het eerst in gebruik, de bodem is normaal, er lekt niets, er komt geen geur uit de bodem, alleen naast de benzinetank. Ik was echt bang

    Antwoorden

    Aangemaakt op

    22.09.20

    Recentste antwoord

    28.09.20

    Antwoorden

    3

    Weergaven

    266

  • @tkleinepier Sep 23, 2020
    Lid

    Vervang de tankdop, 99% dar het probleem zal verdwijnen.
    Nog een optie: er is ventilatie, er is een gat bij de vulopening, het mag niet stinken, als er een geur is, is de klep waarschijnlijk defect, maar dit gebeurt zelden, meestal is de dop versleten en lekt gas.

    Antwoorden
  • @lmelet Sep 24, 2020
    Lid

    Dit is een normaal proces, hoewel er een speciale brandstofkoeler in 911 zit, maar bij 30 graden zal deze het duidelijk niet aankunnen. Meestal is er overdruk in de tank, hiervoor zit een klep. U kunt zelfs de druk in de logs zien)
    Het systeem is gewoon niet meer luchtdicht, dus het ruikt. De vuldop kan verslijten.

     

    Antwoorden
  • @mellegunes Sep 28, 2020
    Lid

    Er is een adsorber die deze dampen condenseert en deze vervolgens via de ontluchtingsklep in de motor zuigt. Het sist omdat de vuldop versleten is, het moet luchtdicht zijn, en als het stinkt, natuurlijk eronder dan, en niet door het gat). Maar dit is makkelijk te checken door je vinger in het gaatjegewoon dicht te stoppen. Hier op het forum was er zo’n probleem.

    Antwoorden

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen antwoorden

Installeer de AUTODOC CLUB-app

Uw persoonlijke uitgavenboekhouder, onderhoudstips, reminders over aanstaande afspraken en service-intervallen, instructies voor eigenhandige reparaties – allemaal op uw telefoon.

Autodoc CLUB app qr-code
Scannen

Om de app te downloaden:

Autodoc CLUB App icon