Wat is SI-Drive? Beschrijving en werkingsprincipe

Wat is SI-Drive? Beschrijving en werkingsprincipe

SI-Drive is een slim systeem voor het regelen van de motor en de transmissie waarmee de modellen van Subaru zijn uitgevoerd. Het maakt het mogelijk om de prestaties van belangrijke auto-eenheden aan te passen aan de omstandigheden op de weg en de persoonlijke rijstijl. Het draagt tevens bij aan brandstofbesparing en verbetert de rijveiligheid en het rijcomfort.

De werking van SI-Drive

Met het systeem wordt de werking van de motor, de versnellingsbak, de aandrijflijn en diverse andere systemen aangepast aan de ingestelde rijmodus. Het systeem heeft drie standen:

  • Intelligent (I): Deze modus is gericht op het verbeteren van het brandstofverbruik en de milieuvriendelijkheid van de auto. Hiermee wordt de openingssnelheid en -hoek van de gasklep geoptimaliseerd zodat er zo vloeiend mogelijk kan worden geaccelereerd. Ideaal voor korte alledaagse ritten in de stad. Dankzij deze modus wordt de wegligging op een gladde ondergrond verbeterd.
  • Sport (S): Met deze modus wordt een optimale combinatie van dynamica, wegligging, comfort en brandstofbesparing gerealiseerd. Deze modus verhoogt de snelheid waarmee de gasklep wordt geopend en zorgt ervoor dat het voertuig sneller kan accelereren. De wendbaarheid wordt aangescherpt.
  • Sport Sharp (S #): Dankzij deze modus kan de auto direct reageren op de handelingen van de bestuurder, omdat de gasklep snel wordt geopend en de versnellingen lager worden gehouden. Bij uitvoeringen die zijn uitgerust met CVT kan de bestuurder eveneens met de hand schakelen.

De op de middenconsole geplaatste draaiknop dient voor het instellen van de modus. De gegevens over de ingestelde instellingen worden op de display op het dashboard getoond.

De modellen van Subaru die met SI-Drive zijn uitgevoerd