Veiligheidsrelevante vloeistof: 7 beste merken Remvloeistof

Veiligheidsrelevante vloeistof: 7 beste merken Remvloeistof

Wat is remvloeistof?

Remvloeistof vult de leidingen van het remsysteem van een auto en zit opgeslagen in een apart remvloeistofreservoir in het motorcompartiment van de auto. Zijn werking ontleent de vloeistof aan het feit dat deze niet kan worden samengedrukt en daarom bij uitstek geschikt is voor de overdracht van remdruk. Alhoewel het woord remolie ook wel ter aanduiding wordt gebruikt, is dit niet accuraat. De basis voor remvloeistof is glycol of siliconen. Remvloeistof heeft een hoog kookpunt aangezien het bestand moet zijn tegen de hoge temperaturen die zich in de remleidingen kunnen voordoen.

Hoe werkt remvloeistof?

Remvloeistof action

Zonder remvloeistof kan een rem niet functioneren. Een rem werkt volgens een hydraulisch principe. Heel eenvoudig gezegd draagt het de op het rempedaal uitgeoefende druk over op de wielremcilinder, die ervoor zorgt dat de remblokken tegen de remschijven worden gedrukt.

Vroeg of laat is remvloeistof aan vervanging toe omdat de kwaliteit mettertijd afneemt. Het absorbeert water uit de lucht, dat een lager kookpunt heeft dan de remvloeistof. Het koken van het water kan bellenvorming in de remleiding veroorzaken, die de remwerking ernstig kan compromitteren. Ook kan vuil in de remvloeistof terechtkomen, hetgeen te zien is aan de kleur van de vloeistof. Mogelijkerwijs loopt remvloeistof weg als er een lek in de remleidingen zit. Dit kan door testen van de inhoud van de remvloeistoftank eenvoudig worden vastgesteld.

Soorten remvloeistoffen

Soorten remvloeistoffen

Remvloeistoffen worden ingedeeld op basis van de aanduiding DOT, gevolgd door een cijfer. Dat cijfer is gerelateerd aan het kookpunt. DOT 3 remvloeistof is op basis van glycolether. Het heeft een minimum droog kookpunt van 205 °C en een nat (gemeten met ongeveer 4% water in de vloeistof gemengd) kookpunt van 96 °C. Remvloeistof van dit type is geschikt voor het normale gebruik van een personenauto. Aan DOT 4 remvloeistof zijn additieven toegevoegd die het kookpunt verhogen. Deze vloeistof moet wel vaker worden vervangen. Het is bedoeld voor sportwagens, alhoewel het ook in gewone auto‘s kan worden gebruikt. DOT 5 remvloeistof op basis van siliconen is niet compatibel met andere remvloeistoffen en wanneer het autoboekje niet specifiek vermeldt, dat deze remvloeistof van toepassing is, kan hij buiten beschouwing worden gelaten. Belangrijk te vermelden is verder, dat verschillende types remvloeistof niet mogen worden vermengd.

Beste remvloeistof: altijd merkkwaliteit

Voor de aanschaf van een dergelijk veiligheidsrelevante werkvloeistof voor de auto verdient merkkwaliteit altijd de aanbeveling. Daarom raden wij volgende kwaliteitsmerken remvloeistof aan.

Top 7 merken remvloeistof

1. FEBI BILSTEIN

Remvloeistof: FEBI BILSTEIN

Voor de veilige en consistente transmissie van remdruk van pedaal naar wiel mag u hoge eisen aan de kwaliteit van remvloeistof stellen. Om die reden biedt Ferdinand Bilstein enkel hoogwaardige vloeistoffen aan, die hun betrouwbaarheid bewijzen, zowel op het gebied van kookpunt als op het gebied van stromingseigenschappen.

2. CASTROL

Beste remvloeistof - CASTROL

Het merk CASTROL biedt een reeks remvloeistoffen van hoge kwaliteit aan, waarvan de samenstelling speciaal gericht is op remsystemen waarvan veel wordt verlangd. Zo is Castrol React SRF Racing een exclusief merkproduct dat ideaal geschikt is voor de autosport. Het aanbevolen vervangingsinterval van de producten van dit merk is twee jaar, voor zover de voertuigproducent hierover geen aanbevelingen doet.

3. BOSCH

BOSCH beste remvloeistof

Remvloeistof heeft meer taken dan het overdragen van remdruk. De productreeks van BOSCH is samengesteld voor optimale smering van de hydraulische componenten van remsystemen. Bovendien beschermen alle verschillende soorten van dit merk remvloeistof effectief tegen roest. BOSCH remvloeistoffen dragen bij aan een langere levensduur en de allerbeste functionaliteit van uw remsysteem.

4. VALEO

Valeo - remvloeistof

Elk voertuig stelt zijn eigen eisen aan de keuze voor de juiste remvloeistof. Deze moet overeenstemmen met het motorvermogen, de specificaties van het remsysteem maar ook met het gebruik ervan en op welke weg. Het VALEO productpalet biedt de juiste vloeistof voor de vereisten van uw auto, zoals bijvoorbeeld DOT 4+, speciaal geschikt voor ABS en ESP-remsystemen en een sportieve rijstijl.

6. K2

Remvloeistof auto: K2

De DOT 4 remvloeistof van K2 is hoogwaardige synthetische remvloeistof die kan worden gebruikt in rem- en koppelingssystemen van zwaar beladen voertuigen. K2 remvloeistof voldoet aan alle geldende kwaliteitsnormen, is chemisch uiterst stabiel bij hoge en lage temperaturen en kan worden gemengd met andere vloeistoffen van klasse DOT 3 en DOT 4.

7. BREMBO

Beste remvloeistof BREMBO

Het ontluchten van het remsysteem wordt aanbevolen wanneer de functie van het rempedaal sponzig aanvoelt. Dit is echter het eerste teken van vorming van dampbellen, die het kookpunt van de remvloeistof verlagen. De premium-productlijn van BREMBO voorziet in remvloeistof met hoger kookpunt en lagere viscositeit. Hiermee biedt het product een nieuw concept in de actieve voorkoming van de gevreesde “vapour lock”, als gevolg van dampbellen in de remleidingen.

8. ATE

Remvloeistof auto: ATE

Elk type remvloeistof van ATE is perfect toegesneden op zijn individuele toepassing. Voor oldtimers zowel als moderne sedans met ABS en ESP-systeem heeft ATE het product dat de beste werking van de remmen garandeert. Nieuw is de DOT 5.1 remvloeistof op glycolbasis met zijn ultra-hoge kookpunt, ideaal voor voertuigen met geavanceerde rijassistentie.

AUTODOC CLUB
Uw account is uw persoonlijke assistent

Het houdt uw auto-uitgaven bij, voert een autologboek en vervangingsschema en slaat uw aantekeningen en documenten op